Respect United

Ik, jij, hij, zij, wij, jullie.. we verschillen van elkaar. Geslacht, geboorte, geloof, homo of hetero, gezondheid, oud of jong… Dat is diversiteit. Het accent van de FARE-actie dit jaar ligt op verschillen in herkomst en culturele achtergrond.

Sommige voetbalclubs hebben al veel Marokkaanse, Afrikaanse of andere allochtone leden in huis. Ze merken dat dit nieuwe vragen met zich mee brengt. Respect United motiveert  trainers, bestuursleden en ouders om de verschillen te respecteren en te overstijgen. En tegelijk willen we andere clubs stimuleren om meer diversiteit in huis te halen, actiever op zoek te gaan naar leden van andere herkomst.

Met deze actie zeggen voetballers, trainers, scheidsrechters dat ze diversiteit als een verrijking zien, als een kans. Zij vragen aandacht voor alle vormen van diversiteit. Niet alleen respect voor mensen met een andere herkomst en cultuur, maar ook voor holebi’s, mensen in armoede, respect voor leeftijdsverschillen… 

Respect voor diversiteit gaat erom dat je in iedereen het beste naar boven haalt, dat je de waarde van ieder persoon ziet en benut. Daar wordt uiteindelijk iedereen beter van.